14 Ocak 2010 Perşembe


HOUSE M.D.

İlk bölümünü izlediğim zaman vay be neler oluyo dediğim, loratidin, zidovudin, oseltamivir gibi ilaç adlarını duydukça bende efedrinin etkilerine benzer etkiler oluşturan amerikan dizisidir. Şu anda 6.sezonu yayınlanmakta olup her bölümünü pazartesileri izlemekteyim. Şimdi yazımın konusunu oluşturan Gregory House'u yakından tanıyalım.
Kendisi tıbbi tanı uzmanlığı departmanı'nın başındaki doktordur. Kendini aşırı beğenmesi insanları önemsememesi gibi özelliklerine rağmen dünyada ünü dört bir yana yayılmış birisidir. Kankası Wilson ise House'un aksine alçakgönüllü bir kişiliğe sahip olup gerektiğinde hastasına kendi kanından verebilecek kişilikteki bir onkologtur. House'un kendi ekibinde bulunan doktorlar olan Foreman, Chase, Cameron'a ve diziye sonradan katılacak 13, Taub, Katner'a idiot kelimelerini kullanmaktan hoşlanan bulaşıcı hastalıklar uzmanı düşünün, işte o sadece Gregory House olabilir. Aynı zamanda tıp fakültesi dekanı Cuddy ile 4. ve 5. sezonda yaşadıkları yada yaşadığını zannettiği olaylar diziye ayrı bir keyif kattı.
House ile ünlü dedektif Sherlock Holmes arasındaki benzerlikler de dikkati çekmektedir. Mesela House vicodin Holmes kokain bağımlısıdır. House gitar, piyano çalarken Holmes keman çalmaktadır. House'un yakın arkadaşının adı Dr. James Wilson, Holmes'un ki ise Dr.John Watsondır. House'un apartman numarası Holmes'ın sokak numarasına bir göndermedir.
Bu ilginç bilgileri verdikten sonra diziyi izlemeyenlerin çok şeyler kaçırdığını belirtip 2006 ve 2007 yılında en iyi erkek oyuncu altın küre ödülü alan bu diziyi izlemelerini tavsiye etmekteyim.

1 yorum:

  1. irfan sözüm sana, yazın güzel olmuş deyip çirkin oy vermenin mantığı nedir :P neyse şaka yapıyorum, bana açıklamanı yapmıştın :D

    YanıtlaSil